You are using an outdated browser. For a faster, safer browsing experience, upgrade for free today.
Mit keres?
banner-1476365783473453118465.jpg

Alakváltó abroncs ötletével rukkolt elő a Hankook

Képzeljük el, hogy az abroncsaink a jövőben az útviszonyoknak megfelelően változtatják formájukat, és mindig a legoptimálisabb menettulajdonságokkal bírnak! Bárhová is vezessen az utunk, elég egyetlen abroncsszett, amivel bármilyen körülmények között, mindig könnyedén és biztonságosan elérhetjük az úti célunkat. Ugye milyen hihetetlennek hangzik? Pedig a Hankook szakemberei a Szöuli Nemzeti Egyetem Mechanikai és Repülésmérnöki Tanszékén található Biorobotikai Laboratóriummal együttműködésben azonban nemcsak elképzelték, hanem meg is valósították a koncepciót. A gumiabroncsok egyik legalapvetőbb tulajdonságát gondolja újra: a formáját.

A „Transforming tire” (alakváltó abroncs) megálmodása előtt – és amióta világ a világ – a gumiabroncsokat úgy tervezték, hogy azok alapvető paraméterei a mintázatot, a futószélességet és az oldalfal magasságot magukba foglaló felületi arányok, valamint az útfelület, az időjárási körülmények és a menetteljesítmény köré illeszkedjenek. Természetesen az eredendően kör alakból kiindulva.

A Hankook és a Biorobotikai Laboratórium tervezői most változtatható átmérőjű abronccsal intettek búcsút a hagyományos formának, ezzel kibővítve az abroncs funkcionalitását és alkalmazhatóságát. A negyedszerre megszervezett „The Next Driving Lab” eredményét 2019 januárjában láthatta először a szélesebb közönség is, a legfrissebb és legújabb abroncsfejlesztés akkor vált kézzel fogható valósággá.

 

Íme az abroncsról készült promóciós videó, ami egy pillanat alatt lerombolja az autógumikról alkotott hétköznapi sztereotípiákat!

https://www.youtube.com/watch?v=bupb7fu0zP4

2019.03.29.

Vissza

Kosár tartalma

A kosár tartalma üres.

Traktor Gumipont

+36 30 505 8413